Bez liekiem sarežģījumiem – burkānu salāti, kas vienmēr pazūd no galda pārsteidzoši ātri. Tie ir vitamīniem bagāti, aromātiski un gardi jau no pirmā kumosa. Pateicoties trim vienkāršiem paņēmieniem, šie salāti kļūst vēl izteiksmīgāki un baudāmāki.
Svarīgi zināt: šie burkānu salāti lieliski saglabā savu garšu un izskatu pat pēc ilgākas uzglabāšanas ledusskapī. Dalos ar vienkāršu un pārbaudītu recepti, ko noteikti ir vērts izmēģināt!
Burkānu salāti un trīs triki to pagatavošanai
Sarīvē burkānus uz rupjās rīves, lai veidotos garas lentes. Tas piešķir ēdienam estētisku izskatu un ir lielisks veids burkānu pasniegšanai.
Triks nr.1: Nesasmalciniet burkānus pārāk smalki, jo tie ātri izdalīs sulu un zaudēs savu kraukšķīgumu. Šādi salāti nebūs piemēroti ilgstošai uzglabāšanai ledusskapī, jo zaudēs gan garšu, gan uzturvērtību. Ābolus sagrieziet plānās strēmelēs vai sarīvējiet uz rupjās rīves un apstrādājiet tos uzreiz, lai novērstu oksidēšanos un krāsas maiņu.
Triks nr.2: Pārkaisiet ābolus ar citrona sulu – tā novērsīs to tumšošanu un mīkstināšanos. Dažreiz var izmantot apelsīnu sulu, taču, pievienojot ābolus un krējumu, citrons ir labāka izvēle, jo tas labāk sader ar šo kombināciju.
Sarīvē selerijas sakni un apslaciet ar citrona sulu. Ja selerija nav jūsu mīļākā sastāvdaļa, varat to izlaist, taču tā piešķir īpašu garšu rudens-ziemas salātiem.
Visas sastāvdaļas sajauciet kopā un pievienojiet sāli pēc garšas. Dažkārt es pievienoju arī malto koriandru, jo tas lieliski sader ar burkāniem un āboliem.
Triks nr.3: Skābais krējums. Šie salāti lieliski sader ar skābo krējumu, kas piešķir tiem maigu un atsvaidzinošu garšu. Tomēr dabīgs skābais krējums var sarecēt no citrona sulas, tāpēc to pievienojiet tieši pirms pasniegšanas. Ja salāti jāglabā ilgāk, labāk atstāt tos bez skābā krējuma, lai saglabātu garšu un struktūru, un krējumu var pievienot vēlāk.
Sastāvdaļas:
3-5 burkāni
2 āboli
Selerijas sakne (pēc izvēles)
Kā viegli atbrīvoties no kaļķakmens tējkannā 15 minūtēs – bez mazgāšanas un ķimikālijām
1 citrons
Skābais krējums, sāls, malts koriandrs (pēc izvēles) – šie ir ideāli rudens-ziemas salāti, kurus noteikti gribēsiet pagatavot!
Pievērsīsimies vēl citai receptei, kas, iespējams, ir pat vēl garšīgāka!
Es cepu kāpostus tā, ka neviens nevar uzminēt, no kā tas ir gatavots, bet visi ļoti slavē!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk